Vanliga frågor


Fråga: Var är vår tvättstuga belägen?
Svar: Finns i källaren i Baazgatan 28

Läs gärna mer hur det fungerar med våra tvättstugor här.

Fråga: Hur bokar jag tvättid?
Svar: Föreningen har ett bokningssystem som administreras av bokatvättid.se. Bokning sker via app i telefonen, webben (här) eller via bokningstavlorna i tvättstugan.

Alla lägenheter har fått en pinkod kopplat till sitt lägenhetsnummer. Saknar du detta kontakta styrelsen eller bokatvättid.se så löser vi detta.

Fråga: Vad är det för nummer till porttelefonen och hur funkar den?
Svar: Det är inget nummer, när någon ringer på porttelefonen kommer den att ringa och du öppnar genom att trycka ner knappen som finns på telefonen.

Det finns även portkod till fastigheterna som meddelas av styrelsen.

Fråga: Vad är lägenhetsnummer och lantmäterinummer?
Svar: Ditt lägenhetsnummer är det som börjar på en bokstav följt av fyra eller fem siffror tex F 1234. Lantmäterinumret är det som bara är fyra siffror. Detta är lag från lantmäteriet för att de skall veta vilken våning man bor på samt vilken lägenhet på detta plan.

Fråga: Bredband/TV?
Svar: Bredband väljer bostadsrättsinnehavaren själv. Telenor baspaket ingår i månadsavgiften när det kommer till TV-kanaler, önskas fler kanaler beställs och bekostas detta själv.

Fråga: Cyklerumvar finns det?
Svar: Det finns ett utrymme där man kan förvara sin cykel, detta är beläget mellan Baazgatan 28-30. Kod till detta delas ut av styrelsen.

Fråga: Hur hanterar jag överblivet matfett/matolja vid matlagning?
Svar: 
Detta får inte spolas ner i avloppet då det kan leda till stopp i rören. Torka istället ur fett i din stekpanna med hushållspapper. Flytande fett och olja samlar du upp separat och slänger i hushållssoporna. Läs mer här.

Fråga: Hur funkar våra soprum och vilken sophantering har vi?
Svar: 
Här kommer ni in med en separat kod. Endast hushållssopor och papp/returpapper får slängas där. Övrigt avfall lämnas på återvinningsstation.

  • hushållssopor slängs i en hopknuten plastpåse
  • kartonger plattas till så de inte tar för mycket plats

Det är förbjudet att ställa något i soprummet som inte kan sopsorteras, för sådant avfall hänvisar vi till ÅVC där närmast är Kikås.